Formule 1

McLaren heeft alternatief plan B en C, mocht Fernando Alonso vertrekken: "We hebben een ander plan"

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 september 2017 16:20 • Print artikel

McLaren zegt een alternatief plan te hebben, mocht Fernando Alonso besluiten te vertrekken bij het Formule 1-team. Het contract van de Spanjaard loopt aan het einde van het jaar af. Ook al zegt de coureur loyaal te willen zijn, daaraan zijn wel eisen verbonden. Zo schijnt de tweevoudig wereldkampioen alleen door te willen als Honda de deur wordt gewezen en hij volgend jaar een Renault-motor achter in zijn bolide heeft liggen.

Formule 1 2017 Fernando Alonso


“We hebben een ander plan”, reageert directeur Zak Brown als hem door ESPN, wordt gevraagd of er andere opties zijn. “Hij heeft nog niet bij ons getekend, de onderhandelingen lopen door en gaan erg goed. Maar je moet een plan B en C hebben voor het geval dat je niet tot overeenstemming komt en we hebben deze plannen.” Toch ontkent de Amerikaan dat zijn coureur invloed probeert uit te oefenen op de motorenkeuze, zoals in de media wordt gespeculeerd.

“Fernando geeft ons geen ultimatum”, reageert de McLaren-directeur. “Alles wat hij wil is een competitieve auto. Ik besteed meer tijd met hem en deze beslissing kan gebaseerd worden of hij denkt dat we wel of geen competitieve auto gaan hebben. zijn wensen zijn specifiek gericht op motoren.”

De kansen voor Alonso bij een ander team lijken klein, met alle drie de topteams die de bezetting lijken rond te hebben en doorgaan met de huidige coureurs. Williams wordt als optie gegeven voor de Spanjaard, maar het lijkt er op dat de wens op een winnende auto daar gerealiseerd kan gaan worden. Mocht de F1-coureur vertrekken, dan lijkt Lando Norris een optie en niet Nyck de Vries. De Brit maakt dan de sprong van de Formule 3 naar de hoogste klasse in de autosport. Toch zegt Brown dat het plan is om het talent te laten rijpen in de Formule 2.

“Ons huidige plan is om hem in de Formule 2 te zetten”, vertelt Brown. “Zeker, ik denk dat hij snel genoeg is om in de Formule 1 te zitten, maar je moet zeker zijn dat je dingen niet haast en hem genoeg ervaring geeft. Dus hij is zeker onze ster voor de toekomst en ik denk dat we hem niet bij een ander Formule 1-team zetten.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS