Formule 1

Stoelendans bij Renault F1, Palmer op de wip!: Wie ziet Rowland als concurrent: "Ik ben al verbonden met Renault"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 7 augustus 2017 14:09 • Print artikel

Afgelopen zaterdag vermaakte Oliver Rowland het publiek met een demonstratierun over het TT-CIrcuit Assen tijdens de Gamma Racing day. De Renault Sport Formula 1 Team testcoureur raasde over de baan in een E20 Lotus F1-auto. De Brit staat op het moment tweede in het FIA Formula 2 Championship achter de leider Charles Leclerc. Rowland die dit seizoen al twee zeges achter zijn naam heeft, richt zijn vizier op het Formule 1 seizoen 2018. Rowland beleefde veel plezier aan zijn optreden in Nederland.

Formule 1 2017 Renault Sport F1


"Als kind droom je ervan om in een Formule 1 auto te rijden", zei Rowland tegen de verzamelde pers in Assen, waaronder RaceXpress.nl. "Dus om die droom te realiseren is wederom fantastisch. Speciaal met Renault. Ik ben hun ontwikkelings-coureur en ben eigenlijk al met hun verbonden sinds de eerste keer dat ik in een F1-auto stapte. Ik heb Formule Renault gedaan, toen de World Series. Ik had steun in de GP2 en F2. Het is mooi om de mogelijkheid te hebben de ladder op te klimmen en in een F1 auto te rijden. Hopelijk is het een start".

De 24-jarige coureur uit Sheffield, Engeland, weet dat er genoeg coureurs gelinkt zijn aan het tweede zitje bij Renault voor seizoen 2018 naast Nico Hulkenberg. De toekomst van de huidige coureur bij het Franse team, Jolyon Palmer staat op de tocht. Palmer heeft in de afgelopen elf Grands Prix nog geen punten voor het team weten te scoren dit seizoen. Rowland erkent dat een van deze potentiële rivalen Robert Kubica is. De Pool volbracht vorige week een eerste test in een auto uit 2017 op de Hungaroring tijdens het in-season testen. Dit gebeurde als gevolg van een testprogramma om te kijken of Kubica kan terugkeren in de F1.

Rowland zelf is vol vertrouwen in zijn kunnen en het verkrijgen van een zitje. "Het is geweldig Robert te zien rijden in een Formule 1 auto, het is een mooi verhaal", vervolgt de Brit. "Het was een teleurstelling voor hem toen hij gewond raakte. Hij zat net op de piek van zijn carrière. Iedereen heeft veel respect voor hem en de coureur die hij was. Het is mooi hem terug te zien. Er zal altijd strijd zijn voor een plaats op dit niveau, mijn doel is niet veranderd. Mijn focus is een F1 stoeltje volgend jaar en ik heb er vertrouwen in dat dit bereikt wordt".

Nog maar een paar dagen voor de volgende trekking van de Staatsloterij. Ben je op vakantie? Geen probleem! Koop dan je lot online. Check HIER vrijblijvend de informatie.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS