Formule 1

Formule 1 brult over TT-circuit Assen: "Dit is de eerste keer dat ik hier rijd, het is best cool!"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 6 augustus 2017 09:09

De grote trekpleister van de Gamma Racing Day op het TT-circuit van Assen is de Formule 1-demo. Volgens organisator Lee van Dam vraagt het publiek vooral om de koningsklasse van de autosport. Het Renault F1-team verzorgt dit weekend meerdere demonstraties op het TT-circuit. Op zaterdag zat de Britse autocoureur Oliver Rowland achter het stuur van de F1-bolide uit 2012.

Formule 1 2017 Renault Sport F1


Oliver Rowland, die zaterdag op het einde van zijn demorun zijn banden oprookte bij de finishlijn, was erg enthousiast. "Dit is de eerste keer dat ik hier rijd, het is best cool!," zei de Formule 2 coureur. "Vooral de laatste twee bochten zijn heel snel, daar kun je namelijk voluit, het is een mooi circuit".

Formue 2 2017 Oliver Rowland


Het massaal aanwezige publiek reageerde uitgelaten op de donuts van de jonge Brit en het optreden van het Renault F1-team.

Op zondag zal Nico Hülkenberg de bolide aan de tand voelen. De Duitse Formule 1-coureur staat momenteel tiende in het F1-kampioenschap. Het programma bestaat verder uit onder meer de BOSS GP, waarin diverse oude auto’s uit de Formule 1, GP2 en IndyCar zijn te bewonderen, en NEC Formule Renault 2.0 waarin de nieuwe generatie coureurs wordt opgeleid. Diverse motorklassen en de Supercar Challenge maken de line-up compleet.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS