Formule 1

Snelle reactie Max Verstappen! Massa krijgt geen penalty voor bijna botsing met Verstappen op Silverstone

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 14 juli 2017 18:07 • Print artikel

Tijdens de tweede vrije training van de Grand Prix van Groot-Brittannië op het circuit van Silverstone kwam het bijna tot een touché tussen Felipe Massa en Max Verstappen. In de aanloop naar de Grand Prix van Groot-Brittannië kwam het bijna tot een botsing gelukkig door een snelle reactie van Verstappen werd erger voorkomen. De Stewards voltrokken meteen een onderzoek naar de actie en vonden een sanctie overbodig.

Formule 1 2017 Max Verstappen


Massa gaf in de slotfase van de trainingssessie de Red Bull Racing coureur geen ruimte. De Limburger was genoodzaakt zijn gas los te laten en zo snelheid terug te nemen. Voor de Stewards een aanleiding de boel te onderzoeken. Sancties waren niet nodig volgens de FIA.

Max Verstappen noteerde de vijfde tijd ondanks het incident. "Qua rondetijden zijn we nog niet snel genoeg. Ik ben nog niet blij met de balans in de auto. We moeten daar nog aan werken om wat tijd te vinden.” Morgen volgt de derde vrije training, in de middag om 14:00 uur Nederlandse tijd is de kwalificatie voor de Britse Grand Prix.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS