Formule 1

Max Verstappen houdt motivational speech voor een beter Red Bull: "Het is altijd goed als een coureur..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 juli 2017 11:27 • Print artikel

SILVERSTONE - Na de Grand Prix van Oostenrijk keerde Max Verstappen terug naar Engeland om plaats te nemen in de simulator en en passant een speech in de Red Bull Racing-fabriek in Milton Keynes te houden. Op zijn website www.verstappen.nl vertelt de negentienjarige Nederlander hierover.

Max Verstappen Grand Prix Groot-Brittannië Red Bull Racing Milton Keynes


“Dat doe ik wel vaker. Ik vertel dan over het weekend en hoe ik het ervaren heb. Het is altijd goed als een coureur in de fabriek is en dat motiveert de mensen ook" zegt hij op zijn website. "Er wordt lang doorgewerkt en daar heeft niet iedereen altijd even veel zin in. Als je ze dan in persoon aanspreekt, denk ik dat ze weer harder vooruit kunnen.”

Dat het dit jaar tegenzit met de betrouwbaarheid ten opzichte van de vorige jaren, mag duidelijk zijn. Verstappen gaat echter niet anders om met de tegenslag dan in het begin van zijn Formule 1-carrière: “Ik ga er denk ik niet anders mee om en denk dat het toen ook al goed opgepakt werd. Het is gewoon extra balen aangezien je met deze auto een podium of soms zelfs een overwinning kan pakken.”

Gekeken naar het totaal aantal gereden ronden per coureur, staat de Red Bull-coureur dit seizoen onderaan de tabel. Heeft dit geringe aantal kilometers invloed op zijn ontwikkeling? “Het is niet top, maar het is niet dat ik er langzamer of sneller door ga als ik die rondjes wel had gereden. Op fysiek gebied is het wat anders. Tijdens een race raak je anderhalf tot twee kilo kwijt. Je hebt je workout dan gehad. Dat soort dingen mis ik wel.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS