Formule 1

Sky F1: "Max moet niet kalm aan gaan doen! Hij is juist een beetje wild, maar daarom houden we van hem"

Uitgegeven door Johann Petermann • 19 april 2018 10:22

Gaat Max Verstappen te ver? In de laatste editie van het programma F1 Report wordt er stevig gediscussieerd over de rijstijl van de Nederlander. Verstappen moet zijn aanvallende rijstijl niet veranderen, ondanks de incidenten dit seizoen, is de conclusie van de gasten die woensdag aanschoven bij F1 Report van Sky Sport.

Max Verstappen
De Red Bull coureur maakt een vreselijke seizoensstart door met een kostbare spin in Australië, gevolgd door een aanvaring met Lewis Hamilton bij de start in de Grand Prix van Bahrein, en uiteindelijk ook de botsing met Sebastian Vettel in de slotfase van de race in Shanghai van afgelopen zondag.

Maar analist Marc Priestley en Red Bull junior Dan Ticktum vonden de kritiek op Verstappen een beetje overtrokken. “Je moet aan het einde van het seizoen terugkijken en dan zien of hij het hele seizoen zulke fouten maakt of dat het nu toevallig twee keer achter elkaar gebeurt,” aldus Priestley, voormalig monteur bij McLaren.

“Ik wil niet dat hij kalm aan gaat doen, hij is juist een beetje wild en een beetje agressief, maar dat is waarom we van Max houden. Als je terugkijkt naar alle gevallen waarin het goed ging de afgelopen drie jaar, dan is hij hét hoogtepunt in de Formule 1 geweest. Hij en Lewis Hamilton zouden weleens de twee meest opvallende coureurs kunnen zijn en dat willen we niet temperen. Ik wil niet dat de hele wereld de vinger naar hem wijst en zegt: ‘Je moet even rustig aan doen jongen’ want dat gaat hem in het hoofd zitten.

Verstappen accepteerde de schuld voor het incident met Vettel en gaf aan dat het een ‘levensles’ was. Alhoewel hij tegelijkertijd zei dat hij niet gelooft dat hij zijn rijstijl moet veranderen. “Ik ben het daarmee eens, ik denk dat hij dat inderdaad niet moet doen,” zei Ticktum, die momenteel deel uitmaakt van hetzelfde Red Bull juniorprogramma waar Verstappen eerst zat voordat hij promoveerde naar de F1 op 17-jarige leeftijd.

“Wat ik overigens heel goed vond, is dat hij snel uit de auto stapte om zijn excuses aan te bieden aan Sebastian. Professioneel is hij zeker, maar ik denk alleen dat hij soms een beetje minder wanhopig moet zijn,” concludeert Ticktum.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS