Formule 1

Sebastian Vettel onder de indruk van snelle excuses Max Verstappen na botsing: "Face to face"

Uitgegeven door Johann Petermann • 16 april 2018 06:14 • Print artikel

Sebastian Vettel is onder de indruk van snelle excuses Max Verstappen omdat hij hem onmiddellijk na de Chinese Grand Prix opzocht om zich te verontschuldigen voor hun botsing in de laatste fase van de race.

Sebastian Vettel met Max Verstappen

De beide Red Bulls waren in de tweede helft van de race ongenaakbaar snel nadat het team beide auto’s had gepit voor nieuwe softbanden tijdens een Safety Car. Verstappen en Ricciardo leken op weg naar een een-tweetje terwijl ze door het veld sneden.

Toen Verstappen bij Vettel aankwam, die moeite had met zijn oudere banden, probeerde de Nederlander hem bij de binnenkant van de bocht in te halen, maar maakte contact en beide auto’s belandde in een spin. Verstappen kreeg tien seconden tijdstraf toegekend en eindigde uiteindelijk op de vijfde plaats, terwijl Vettel op de achtste plaats belandde.

Na de race was te zien hoe Verstappen en Vettel een onderonsje hadden, waarin de Nederlander de volledige verantwoordelijkheid op zich nam. Vettel waardeerde het feit dat Max de kwestie persoonlijk wilde afhandelen en maakte van de gelegenheid gebruik om advies te geven aan een van de grootste talenten op de grid.

“Hij kwam meteen na de race”, zei Vettel. “Hij realiseerde zich dat hij een fout had gemaakt, ik zei tegen hem: ‘Kijk, de races zijn heel lang en jij hebt je podium vergooid.’ Hij had het geluk dat hij door kon rijden en ik evenzo, maar het was niet nodig. Ik denk dat hij het heeft begrepen, hij was behoorlijk kalm en besefte dat hij het verkeerd had gedaan. Mensen vroegen aan me of het een kwestie van leeftijd is, maar dat is het niet. Die jongen heeft zoveel races gereden.”

“We hadden de hele race last van wind in de rug op dat punt en na 41 ronden zou je moeten weten dat het daar lastig inremmen is. Maar dit soort dingen gebeuren en ik waardeer het dat hij meteen naar me toe kwam. Ik vertelde hem dat dit de juiste manier is om het op te lossen, face to face en niet via de media of iets dergelijks."

“Het was duidelijk dat de Red Bulls veel sneller waren. Gezien de snelheid waarmee Daniel me naderde, had het geen zin om veel weerstand te bieden en hetzelfde gold voor Max.”

“Ik denk dat hij een slechte exit had uitkomend op het rechte stuk want ik stond eigenlijk klaar om hem te laten gaan. Hij was niet bij me in de buurt dus nam ik gewoon de bocht en liet zelfs een beetje ruimte voor het geval dat, maar hij had een grote lock-up en toen zijn we gecrasht.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS