Formule 1

Sinds Jean Todt aan het roer kwam, zijn de inkomsten bij de FIA meer dan verdubbeld naar 115 miljoen euro

Uitgegeven door Bart • 8 december 2017 13:51

Jean Todt is vandaag opnieuw gekozen tot president van wereld autosport federatie FIA. De 71-jarige Fransman heeft geen concurrentie voor de belangrijke post. Todt heeft in de autosport ingespeeld op de milieutrend om met elektrische auto's te racen. "Niemand had gedacht dat we met de Formule E in het centrum van Hongkong, Parijs, New York of Montreal zouden racen. Daar ben ik zeer tevreden over. De komende jaren wordt het milieu nog belangrijker."

Jean Todt


Todt nam in 2009 het roer over van Max Mosley. Sindsdien zijn de inkomsten bij de FIA meer dan verdubbeld naar 115 miljoen euro per jaar. "Ik heb veel negatieve kanten", zegt Todt tegen Motorsport.com. "Als ik iets wil doen, doe ik dat ook. Ik kan niet oordelen over de tijd voor mij, maar de FIA was versnipperd. Eén van mijn doelen was de FIA te verenigen. Met trots kan ik zeggen dat dat gelukt is."

Fans klagen de laatste jaren dat de beleving van de Formule 1 niet meer is als voorheen. Voornamelijk het geluid is niet wat het geweest is. Todt vreest dat het tegemoetkomen aan de fans het einde van de sport zou kunnen betekenen. "Wellicht komt er in de komende twintig jaar iemand die zegt dat de Formule 1 verkwistend met de natuur omgaat en dat de Formule 1 verboden moet worden. Ik denk dat we momenteel op de goede weg zijn."



 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS