Formule 1

Silly Season: Wordt het Leclerc of Giovinazzi bij Sauber: "We moeten een plek vinden"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 12 augustus 2017 12:02 • Print artikel

De geruchten dat Sauber F1 een opleidingsteam voor Scuderia Ferrari zal gaan worden, groeien met de dag. Als eerste taak schrapte de nieuwe teambaas Frederic Vasseur de deal rondom een eventuele wissel van motorleverancier. De Italiaanse krachtbron zou vervangen worden voor de Honda een deal die door voormalig teambaas Monisha Kaltenborn beklonken werd.

Formule 1 2017 Charles Leclerc


De grote baas bij Ferrari, Sergio Marchionne, is van mening dat het team uit Maranello een opleidingsteam nodig heeft voor de toekomst. "We moeten een plek vinden om de grondslag te leggen voor het Ferrari van morgen", zo werd Marchionne gequoot in het Italiaanse Autosprint. Er was al eerder door hem gesproken over de mogelijkheid van een satellietteam voor Ferrari. Misschien wel onder de noemer Alfa Romeo.

Voor wat Sauber betreft, staat Vasseur wel open voor het idee om op zijn minst een plek te reserveren voor één van de Ferrari-junioren voor 2018: Antonio Giovinazzi of Charles Leclerc. "Het zou erg handig zijn voor Sauber om een coureur als Leclerc te hebben", zei de Fransman tegen Speedweek. De in Monaco geboren Leclerc maakte grote indruk tijdens de in-seasontest die recentelijk in Hongarije werd gehouden, twee dagen na de Grand Prix in Boedapest. De 19-jarige coureur was samen met Giovinazzi ook betrokken bij de bandentest van Pirelli in Barcelona voor de ontwikkeling van de banden voor 2018.

Volgens Autosprint is Leclerc klaar om een stapje verder te klimmen op de autosportladder. "Ik heb het gevoel dat ik klaar ben voor de Formule 1", aldus de Monegask.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS