Formule 1

Charles Leclerc mogelijk naar de Grand Prix van Macau: "Op het moment is..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 augustus 2017 14:25 • Print artikel

De leider in het Formule 2-kampioenschap en Ferrari-junior Charles Leclerc lijkt in november naar de Grand Prix van Macau te gaan, de prestigieuze wedstrijd in de voormalig Portugese enclave. De coureur die in 2015 tweede werd tijdens zijn tot dusver enige optreden op het stratencircuit, gaat mogelijk rijden voor het Prema Powerteam, het Italiaanse team waarmee hij ook in de Formule 2 rijdt.

Formule 2 Charles Leclerc


De deelname van de Monegask past is een wens van één van de sponsors van het Prema-team, Theodore Racing. Een deelname van Leclerc is waarschijnlijk wel afhankelijk, zo meldt het Engelse Autosport, van de stand van het kampioenschap in de Formule 2, waarbij de coureur de titel wel moet binnengehaald hebben vóór de finaleronde van het kampioenschap in Abu Dhabi. Deze race vindt na het weekend Macau plaats.

Een soortgelijk plan was er in 2017 volgens het Engelse magazine ook voor Antonio Giovinazzi in 2016. De Italiaan speelde als rookie een onverwachte rol in het titelgevecht, waardoor hij niet in actie kwam. De deelname van Leclerc is afhankelijk van de ruimte in de lineup bij het Italiaanse team. In het Europees kampioenschap rijden naast de kampioenschapsleider Maximilian Gunther, ook Callum Ilott, Guan Yu Zhou en Mick Schumacher voor het team.

“Op het moment is Macau nog niet het doel”, zegt Prema-teambaas René Rosin. “We moeten nog de eerste set informatie van de FIA ontvangen en wanneer we die hebben besluiten we hoeveel auto’s we gaan brengen. Voor zover ik weet is het mogelijk dat we vier auto’s brengen en het is logisch om onze reguliere rijder mee te nemen. De beslissing over de coureurs is nog niet gemaakt. Ik denk dat elk team Charles in de line-up wil hebben, maar natuurlijk is ons hoofddoel om het Formule 2-kampioenschap te winnen en dat is wat hij aan het doen is.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS