Formule 1

SILLY SEASON: Ferrari en Mercedes willen Bottas, maar: “Ik vertrouw op...”

Uitgegeven door Casper Bekking • 12 januari 2015 18:27

Hij was een van de sterren van 2014 en wordt nu al gelinkt met de absolute topteams: Valtteri Bottas. De Fin boekte sterke resultaten voor het Williams F1 Team en kwam regelmatig dicht in de buurt van de dominante Mercedessen. Hoewel de 25-jarige coureur nog even moet wachten op zijn eerste zege in de koningsklasse, zijn diverse topteams gecharmeerd geraakt van de koele kikker.



Zijn manager Toto Wolff liet recent al optekenen dat hij Bottas als ideale vervanger van Lewis Hamilton ziet, mocht de Brit zijn contract niet willen verlengen. Ook Ferrari heeft belangstelling voor de Fin, wanneer Kimi Raikkonen eind 2015 zijn helm aan de wilgen zou hangen.

De talentvolle rijder houdt zich niet bezig met de geruchten, zo zei hij tegenover MTV3: “Ik vertrouw op Williams. Ik denk niet dat er dit jaar enige serieuze onderhandeling gaat plaatsvinden. Op technisch vlak hebben we zeer goede mensen, de reglementen zijn vergelijkbaar met vorig jaar. Als de auto in basis goed is, kunnen we zelfs nog verder verbeteren.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS