Formule 1

SILLY SEASON F1: Pascal Wehrlein naar Sauber, Bottas naar Mercedes en Felipe Massa naar Williams

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 3 januari 2017 06:47

De laatste beschikbare stoeltjes op de F1-grid vullen zich. Volgens de laatste geruchten is het Sauber F1 Team dichtbij een overeenkomst met Mercedes AMG Petronas Formula One over het inhuren van Pascal Wehrlein voor het Formule 1 2017-seizoen.
De onderhandelingen tussen Mercedes en Sauber werden aanvankelijk stop gezet, omdat Mercedes na het onverwachte stoppen van Nico Rosberg op zoek moest naar vervanging. De Mercedes-leiding heeft niet de ballen om zoals Red Bull een jonkie zoals Max Verstappen in te zetten, maar in Valtteri Bottas hebben de Zilverpijlen een uitstekende keuze en een ervaren en snelle kracht naast Hamilton. Op zijn beurt stelt Felipe Massa zijn pensioen uit om bij het Williams Martini Racing terug te keren. Zo krijgt de renstal de ervaring naast debutant Lance Stroll.

F1 Pascal Wehrlein


Met Wehrlein en Ocon had Mercedes junioren in huis, die een stap konden maken naar de hoofdmacht, maar het Duitse team twijfelde. Men koos voor de optie om te zoeken naar een coureur met meer ervaring als teamgenoot naast Lewis Hamilton. Volgens de laatste geruchten is Mercedes akkoord gegaan met een overeenkomst om hun protegé Wehrlein bij het team uit Hinwil te plaatsen. Een contract zou in de komende dagen getekend worden. Mercedes lijkt alle touwtjes in handen te hebben. De officiële aankondiging omtrent de komst van Bottas zou in de loop van deze week kunnen volgen, waarbij komt dat dan waarschijnlijk Felipe Massa terugkeert naar Williams Martini Racing.

Het team van Manor Racing is nu het enige team op de grid waar nog stoeltjes beschikbaar zijn. De coureurs die een voorkeur genieten van het team zijn Esteban Gutierrez, Felipe Nasr en Rio Haryanto.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS