Formule 1

Sergio Perez wil na de zomer een nieuwe deal: "Volgende stap richting de grote jongens"

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 augustus 2017 09:47 • Print artikel

Sergio Pérez wil na de zomerpauze een nieuw contract bij Force India veiligstellen. Het huidige contract met het Indiase Formule 1-team loopt aan het einde van het jaar af. De coureur kwam in 2014 over van McLaren en verlengde al een keer zijn contract.

Formule 1 2017 Sergio Perez


“Wat betreft mijn toekomst hoop ik dat als ik terugkom bij de volgende race, na de zomerpauze, ik een nieuw contract heb”, zegt Pérez tegen Motorsportweek. “Dat zou goed zijn om te weten, maar je weet nooit wat er gebeurt.” Met name de verbetering van het team van jaar op jaar en de interesse van sponsors, maakt Force India interessant voor de coureur om te blijven. Een volgende stap is echter lastig, gezien het budget dat nodig is om teams als Red Bull, Ferrari en Mercedes te verslaan.

“Ik denk dat het team elk jaar vooruit is gegaan”, zegt Pérez. “Ondanks dat we afgelopen jaar dezelfde positie hebben behaald als onze huidige vierde plek. Ik denk dat we die plek geconsolideerd hebben. Er is veel meer interesse wat betreft sponsoring bij het team, meer investeringen, maar het is niet makkelijk om de volgende stap richting de grote jongens te nemen.”

Nog maar 1 dag voor de volgende trekking van de Staatsloterij. Ben je op vakantie? Geen probleem! Toch meespelen? Check HIER vrijblijvend de informatie.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS