Formule 1

Gaat Sergio Pérez Force India toch verlaten? "Kan in 2017 van team veranderen"

Uitgegeven door Ingeborg Calon • 29 juli 2016 14:20

Ondanks dat Force India teambaas Vijay Mallya bevestigd heeft dat zowel Nico Hülkenberg als Sergio Pérez een contract hebben voor 2017, geeft Pérez toe dat er een mogelijkheid bestaat dat hij opstapt aan het einde van dit Formule 1 seizoen.



Hoewel de verwachting is dat de Mexicaan voor het vierde achtereenvolgende jaar bij Force India zal rijden, lijkt Renault ook interesse in de coureur te hebben voor volgend jaar. Op de vraag van de media in de aanloop naar de Grand Prix van Duitsland of er een kans is dat hij volgend jaar ergens anders rijdt, is het antwoord van Perez duidelijk: "Ja. De beslissing is echter niet alleen aan mij. Ik ben een coureur die het geluk heeft veel steun te krijgen. Als we van team veranderen, wat kan, dan is dit een beslissing die ik samen met mijn sponsoren maak. Dit is vooralsnog niet gebeurd."

Na de zomerstop hoopt de 26-jarige coureur bekend te kunnen maken waar zijn toekomst ligt. "Je weet het nooit met dit werk, zeker gezien de sponsorverplichtingen die ik heb. Het duurt daarom wel eens wat langer dan bij andere coureurs voor er duidelijkheid is. Het zou voor mij ideaal zijn als ik na de zomerstop zou weten wat de toekomst voor mij in petto heeft."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS