Formule 1

Sergio Pérez had gehoopt dat de GP van Italië iets langer duurde om Williams te verslaan: "Pitstop kostte ons tijd"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 3 september 2017 19:03 • Print artikel

MONZA - Tijdens de Grand Prix van Italië op het circuit van Monza moest Sergio Perez hevige strijd leveren om punten te scoren voor het Sahara Force India-team. De Mexicaan die wat schade opliep na de tweede bocht wist de boel heel te houden en zijn weg te vervolgen maar kwam in verkeer terecht na zijn pitstop. De strijd tussen hem en de Williams Martini Racing-bolide was in volle gang maar de Force India kwam net wat tekort.

Formule 1 2017 Sergio Perez


"Als eerste wil ik het team bedanken voor het geweldige werk dat ze geleverd hebben met het wisselen van de versnellingsbak vlak voor de race", zei Pérez op de Force India-website. "Het was een moeilijk weekend voor ons. Zeker als je kijkt naar de worsteling op vrijdag en hoe we Q3 misten, dat maakte de race moeilijk. Vandaag voelde de auto goed en was ik sterk in de eerste fase, ondanks de schade die ik opliep bij de tweede bocht. De zaken werden moeilijker na de pitstop. We waren langzaam en ik kwam vast te zitten in verkeer, ik denk dat we daar een paar seconden misten en dat maakte het lastig tussen ons en de Williamsen. We hebben alles gegeven om ze terug te pakken, maar we kwamen rondes te kort. Misschien had ik het kunnen halen met twee rondes meer. Maar dat is racen. Ook al verwachtte ik meer, we hebben toch wat punten weten te redden en ik ben blij met het resultaat."

Wederom behaalden de beide 'Roze Panters' een dubbelslag, Pérez met zijn P9 en de P6 voor zijn teamgenoot Esteban Ocon zorgden ervoor dat ze ferm op de vierde plaats van het constructeurskampioenschap blijven, achter Red Bull Racing.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS