Formule 1

Sebastian Vettel wint GP Bahrein, Max Verstappen valt al snel uit met remproblemen

Uitgegeven door John ter Meer • 16 april 2017 17:34

MANAMA - De Formula 1 Gulf Air Bahrain Grand Prix, de derde race van het F1 seizoen, is een prooi geworden voor Ferrari coureur Sebastien Vettel. Max Verstappen, gisteren zesde bij de kwalificatie, kon een bliksemstart geen succesvol vervolg geven. De Nederlander moest in ronde 13 zijn bolide parkeren met remproblemen.

Formule 1 2017 Max Verstappen


Ferrari had zich bijna geen betere start van het seizoen kunnen wensen, twee uit drie! Na de seizoensopening in Australië staat Vettel opnieuw als nummer één op het ereschavot. Met naast hem Lewis Hamilton en diens Mercedes teamgenoot Valtteri Bottas als de nummers twee en drie.

Helaas dus geen Max Verstappen op het podium deze keer. Gestart vanaf P6 kent Max opnieuw een raketstart door in de eerste bocht teamgenoot Daniel Ricciardo buitenom te verschalken en niet veel later als vierde alleen Bottas, Vettel en Hamilton voor zich te zien. Hij kan het tempo van de top 3 moeiteloos volgen, met Ricciardo en Kimi Räikkönen als achtervolgers. Sterker nog, Verstappen roept over de boordradio “vast te zitten achter Hamilton”. Vettel besluit als eerste uit de top voor een pitsstop, het sein voor Verstappen om hetzelfde te doen. En dan, na de bandenwissel, slaat het noodlot toe; Verstappen moet zijn auto aan de kant zetten met remproblemen, hij kan een lichte touché met de bandenstapel zelfs niet meer voorkomen. De lichaamstaal van de Nederlander spreekt boekdelen, hij heeft er dik de smoor in.

In de 34e ronde doet Vettel zijn laatste pitsstop waarmee hij terugkomt vóór Riccardio en Bottas die intussen de leiding is kwijtgeraakt. De Duitster weet dan dat Hamilton, die op dat moment aan de leiding gaat, nog naar binnen moet én nog een vijfseconden straf moet inlossen wegens ‘te langzaam rijden in de pitsstraat’. En dat gebeurt bijna 10 ronden later. De Brit komt als derde weer op de baan achter Bottas en Vettel, maar de achterstand op de Duitser is met 19 seconden niet meer in te halen. Hamilton verschalkt nog wel teamgenoot Bottas maar meer zit er voor Mercedes niet meer in: twee podiumplekken, maar de belangrijkste plek op het ereschavot is voor Ferrari.

De uitslag:

1	Sebastian Vettel	Ferrari	         1:33:53.374s	
2 Lewis Hamilton Mercedes + 6.660s
3 Valtteri Bottas Mercedes + 20.397s
4 Kimi Räikkönen Ferrari + 22.475s
5 Daniel Ricciardo Red Bull + 39.346s
6 Felipe Massa Williams + 54.326s
7 Sergio Pérez Force India + 62.606s
8 Romain Grosjean Haas + 74.865s
9 Nico Hülkenberg Renault + 80.188s
10 Esteban Ocon Force India + 95.711s
11 Pascal Wehrlein Sauber + 1 lap
12 Daniil Kvyat Toro Rosso + 1 lap
13 Jolyon Palmer Renault + 1 lap
14 Fernando Alonso McLaren + dnfs
15 Marcus Ericsson Sauber DNF
16 Carlos Sainz Toro Rosso DNF
17 Lance Stroll Williams DNF
18 Max Verstappen Red Bull DNF
19 Kevin Magnussen Haas DNF
20 Stoffel Vandoorne McLaren DNS
	

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS