Formule 1

Sebastian Vettel wilde Ferrari na uitval in Suzuka graag 'beschermen': "Het doet pijn!"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 oktober 2017 08:38 • Print artikel

SUZUKA - Hoewel zijn vroege uitvalbeurt tijdens de Grand Prix van Japan Sebastian Vettel pijn deed, weerlegde de Duitser kritiek op Ferrari ondanks de negatieve gevolgen die het had op zijn kansen op de wereldtitel. Vettel viel na slechts vier ronden uit door een motorstoring, die kort voor de race werd ontdekt. De Duitser ging wel van start, maar viel al snel terug en klaagde over een gebrek aan kracht.

Sebastian Vettel Ferrari Grand Prix Japan


Zijn uitvalbeurt viel samen met een overwinning voor kampioenschapsleider Lewis Hamilton, die nu met 59 punten leidt met nog vier races te gaan. Ondanks de pijn van het uitvallen - de tweede achtereenvolgende race waarin Ferrari motorproblemen ondervond - weigerde Vettel om vingers te wijzen.

"Het is normaal dat je kritisch bent, vooral als het fout gaat, dus het hoort bij ons werk," zei Vettel. "Ik denk dat ik het team moet beschermen. We hebben tot nu toe ongelooflijk veel werk verricht. Het is natuurlijk jammer dat we de laatste twee wedstrijden zijn uitgevallen door betrouwbaarheidsproblemen, maar je weet dat het soms zo gaat."

"Natuurlijk doet het pijn en we zijn allemaal teleurgesteld. Maar we moeten nu terugkomen, wat rust nemen en dan de laatste vier races er helemaal voor gaan en zien wat er gebeurt."

Hoewel zijn uitval het heel waarschijnlijk heeft gemaakt dat Hamilton de titel zal winnen, en dat waarschijnlijk al voor de laatst race voor elkaar krijgt, denkt Vettel dat het verkeerd is om een dergelijke negatieve blik te hebben. "Ik weet het niet, we hebben dit jaar nog een kans. Natuurlijk hangt het af van wat er in de volgende wedstrijden gebeurt.... Natuurlijk hebben we het niet meer onder controle, maar over het geheel genomen denk ik dat het team op de goede weg is."

"Ik denk dat we race per race verbeteren, we zijn veel verder dan mensen dachten. Er is ook een aantal positieve punten, maar we kijken nu zeker niet naar positieve punten omdat het geen dag is om naar positieve punten te kijken."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS