Formule 1

Sebastian Vettel nog niet uitgeraasd? En blijft Stroll de schuld geven: "Het oppikken van rubber..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 oktober 2017 22:05 • Print artikel

SUZUKA - Sebastian Vettel houdt vol dat het Lance Stroll was die verantwoordelijk was voor de aanrijding tussen het tweetal tijdens de uitloopronde van de Grand Prix van Maleisië. Volgens de Duitser week de Williams-coureur van zijn lijn af toen hij hem buitenom wilde inhalen bij bocht vijf. Volgens de F1-coureur was zijn actie om buitenom in te halen normaal.

Formule 1 2017 Sebastian Vettel


“Je hebt rijders die steeds met verschillende snelheden rijden”, zegt Vettel tegen F1 Fanatic. “Sommige rijders gaan erg langzaam, ander hebben geen haast, maar gaan gewoon wat sneller terug naar de pits. Hij keek niet in zijn spiegels, was zich er niet van bewust en reed op me in. Hij zei dat hij rubber wilde oppikken. Het oppikken van rubber rechtvaardigt niet dat je ineens van richting verandert en tegen iemand oprijdt.”

“Voor hem was het waarschijnlijk net zo’n verrassing als het voor mij was. Dus neem ik het niet persoonlijk. Maar zoals ik al zei, het was totaal onnodig. Als je besluit om van richting te veranderen, dan moet je bewust zijn van wat er om je heen gebeurt, van wie achter je zit en mogelijk naast je.”

De stewards wezen geen schuldige aan voor het incident. Stroll ontkent verantwoordelijkheid en zei tegen de BBC dat Vettel en hij er niet over gesproken hebben. “Het was na de race en ik denk dat het eigenlijk voor ons beiden niet echt iets heeft veranderd”, legde de Canadees uit. Veel schade liep de Williams-coureur overigens niet op. “Ik had wat schade aan de bargeboards en een beetje aan de vloer. Niets groots, maar ik had achteraf rechtsvoor een lekke band. Dus moest ik de auto langzaam terugbrengen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS