Formule 1

Sebastian Vettel vindt Halo niet te negeren ondanks uiterlijk: "We kunnen niet terug"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 28 juli 2017 15:35

BOEDAPEST - Volgens Sebastian Vettel is de dood van de Britse Indycar-coureur Justin Wilson reden genoeg voor de invoering van het Halo-cockpitbeschermingssysteem. Wilson, een voormalig F1-coureur, overleed nadat hij rondvliegend puin tegen zijn hoofd kreeg als gevolg van een andere auto die crashte op de Pennsylvania Pocono Raceway. Tijdens de persconferentie in aanloop naar de Grand Prix van Hongarije zei Vettel dat de Halo niet mooi is. De veiligheid weegt echter zwaarder dan het esthetische objectief.

Formule 1 2017 Scuderia Ferrari


"Ik begrijp waarom mensen zeggen dat het niet in de Formule 1 thuishoort", zei Vettel tegen de reporters. "Maar aan de andere kant: tijden veranderen en we bewegen ons vooruit. Als het aan Wilson een tijd geleden was aangeboden en hij had het aangenomen, dan waren we allemaal blij geweest om het ook te gebruiken en zo zijn leven gered te hebben. We kunnen de tijd niet terugdraaien, maar we weten dat er iets is dat anderen kan redden. Het zou dom zijn om het te negeren."

De viervoudig wereldkampioen Formule 1 had tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië een doorzichtig zogenaamd 'Shield' getest. Nadien gaf hij aan dat er misselijkheid optrad en het zicht slecht was. Tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso hoorde bij de meerderheid die het eens is met Vettel over de Halo. "Als dit de meest effectieve manier is om hoofden te beschermen", zei Alonso, "dan is het meer dan welkom".

Een handvol coureurs is nog steeds tegen. De Fransman Romain Grosjean ziet de aankondiging als "een trieste dag voor de Formule 1". Jolyon Palmer van Renault Sport ging nog een stapje verder. Tegenover de pers zei hij dat het "het einde is van de Formule 1 zoals we die kennen. Ik denk dat het een overdreven reactie is op problemen in andere series".

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS