Formule 1

Sebastian Vettel test aangepaste halo welke in 2017 mogelijk verplicht wordt

Uitgegeven door Bas Holtkamp • 8 juli 2016 15:55

SILVERSTONE - Sebastian Vettel heeft vandaag tijdens de openingstraining van de F1-race van Groot-Brittannië de tweede generatie van de halo cockpitbescherming getest.


De halo 2, zoals deze beschermring wordt genoemd, onderging vorige week donderdag tijdens de GP van Oostenrijk nog een statische test. Hierin werd met name gefocust op het snel uitstappen van de coureur en dit werd succesvol afgerond. Dat weekend zou er ook een rijdende test worden uitgevoerd, maar dat werd verplaatst naar Silverstone. Vettel reed daarom vandaag een installatieronde met de halo waarna deze werd verwijderd en hij zijn reguliere training kon voortzetten.


De cockpitbescherming is op een aantal punten verbeterd sinds zijn debuut tijdens de wintertest in Barcelona. Ditmaal is de halo vervaardigd van titanium waardoor deze lichter is dan zijn voorganger van carbon zonder in sterkte in te boeten. Daarnaast is de vorm ook wat aangepast: de ring is wat hoger en smaller dan de eerste versie.

In navolging van de testsessies dit weekend zullen verdere verbeteringen worden doorgevoerd voordat het hoogstwaarschijnlijk in 2017 voor alle wagens verplicht zal worden gesteld. De F1-teams staan te popelen om met de blauwdruk aan de slag te gaan nu de behoorlijk aangepaste wagens voor volgend jaar al volop in ontwikkeling zijn. Verwacht wordt dat de FIA nog voor de zomerstop hier groen licht voor zal geven.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS