Formule 1

Sebastian Vettel: "Mooi de Mercedes-dominantie in China te doorbreken"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 april 2018 11:58 • Print artikel

SHANGHAI - Sebastian Vettel heeft de snelheid van Ferrari's SF71H geprezen nadat hij Kimi Räikkönen had verslagen in de strijd om de poleposition tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van China. In een kopie van de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein bevond Räikkönen zich op de voorlopige poleposition, maar Vettel produceerde een nog snellere ronde en was uiteindelijk 0.087 seconde sneller dan zijn Finse teamgenoot.

Sebastian Vettel Ferrari Grand Prix China


"Ik was blij met de hele ronde", zei Vettel. "De auto was echt geweldig, hij ging gewoon steeds beter. Ik maakte een paar fouten in de openingsronde. Maar ik wist dat als ik een nette ronde en een beetje ruimte voor me had, ik kon pushen."

"Ik weet niet of de anderen er moeite mee hadden om de banden aan het werk te krijgen, maar voor ons was het vrij rechttoe rechtaan. Het gevoel was de hele ronde goed en dat maakt een groot verschil. Dit is al zo lang een Mercedes-circuit, dus het was goed om hun dominantie hier te breken en hopelijk kunnen we dat morgen ook doen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS