Formule 1

Ferrari lachende derde, tweede zege Vettel, Verstappen en Hamilton toucheren, Max valt uit + UITSLAG

Uitgegeven door Robertjan Vos van Zalingen • 8 april 2018 17:29

Met kanonnen als Lewis Hamilton en Max Verstappen van start in het middenveld, leek er een spannend schouwspel in de maak van de Grand Prix van Bahrein. Aan kop stonden de Ferrari's om toe te slaan. En dat deed Sebastian Vettel uiteindelijk ook. Weer ging de combinatie Vettel - Ferrari met de zege aan de haal. Voor Red Bull Racing verliep de GP op het circuit van Sakhir desastreus. Zowel Verstappen als Daniel Ricciardo vielen uit.

DNF voor Red Bull Racing Max Verstappen en Daniel Ricciardo

Bij de start wist Vettel zijn pole position te verzilveren in de eerste bocht. Daarachter kwam Kimi Raikkonen minder lekker van zijn plek en zag landgenoot Valtteri Bottas voorbij snellen. Max Verstappen kwam vanaf de vijftiende positie aanvankelijk goed weg en pakte in de eerste ronde meerdere plekken.

Snel daarna ging het echter fout voor de populaire Nederlander. De Red Bull Racing rijder probeerde Mercedes rijder Lewis Hamilton in te halen, maar daar wilde de Brit niets van weten. Het gevolg was dat beide rijders elkaar raakten. Hoewel Hamilon zijn weg probleemloos kon vervolgen liep Max een lekke band op. De Limburger kelderde daardoor naar beneden in de rangschikking.

Als snel werd het weekend voor Red Bull nog erger. Vanaf de vierde plaats moest Daniel Ricciardo zijn wagen parkeren met een elektronisch probleem. Luttele ronden later leek Verstappen met dezelfde issue ook stil te vallen.

Ferrari ging als eerste van de topteams naar binnen. Zowel Vettel als Raikkonen switchten naar de zachte band. De Mercedes van Bottas koos een andere strategie, hij schakelde over naar de medium. Omdat Hamilton was gestart op de zachte band reed hij langer door dan de top drie. Windeieren legde dat de viervoudig wereldkampioen echter niet. Binnen een paar ronden verloor hij veel tijd en zag hij zijn grote concurrent Vettel aan zich voorbij vliegen.

Daarachter was Pierre Gasly bezig aan een goede race. De jonge Fransman wist constant een gat te houden richting Kevin Magnussen in de Haas en Nico Hulkenberg in de Renault.

Rond ronde 40 besloot Ferrari het over een andere boeg te gooien met Kimi Raikkonen. De Scuderia haalde de Fin naar binnen voor een set van de supersofte banden. Een slechte pitstop eindigde echter in een drama. Het linkerachterwiel zat niet goed vast, waardoor de wereldkampioen van 2007 uitviel. Eveneens werd een van zijn monteurs hard geraakt toen Kimi te vroeg op weg werd gestuurd.

Aan het einde van de race bouwde de spanning op. Valtteri Bottas reed in de laatste tien ronden snel richting Vettel, wiens setje zachte banden er snel aan ging. Uiteindelijk wist de Dutiser zijn voorsprong succesvol te verdedigen. Daardoor schreef hij ook de tweede wedstrijd van het seizoen op zijn naam. Bottas eindigde als tweede voor teamgenoot Hamilton. Pierre Gasly scoorde een ongelofelijke vierde plaats voor Toro Rosso-Honda. Kevin Magnussen mag tien punten bijschrijven na zijn nulscore in Australië.

UITSLAG Grand Prix van Bahrein:
P   Coureur             TEAM              TIJD         RND
1 Sebastian Vettel Ferrari 1h32m01.940s 57
2 Valtteri Bottas Mercedes 0.699s 57
3 Lewis Hamilton Mercedes 6.512s 57
4 Pierre Gasly Toro Rosso/Honda 1m02.234s 57
5 Kevin Magnussen Haas/Ferrari 1m15.046s 57
6 Nico Hulkenberg Renault 1m39.024s 57
7 Fernando Alonso McLaren/Renault 1 Lap 56
8 Stoffel Vandoorne McLaren/Renault 1 Lap 56
9 Marcus Ericsson Sauber/Ferrari 1 Lap 56
10 Esteban Ocon Force India/Mercedes 1 Lap 56
11 Carlos Sainz Renault 1 Lap 56
12 Sergio Perez Force India/Mercedes 1 Lap 56
13 Brendon Hartley Toro Rosso/Honda 1 Lap 56
14 Charles Leclerc Sauber/Ferrari 1 Lap 56
15 Romain Grosjean Haas/Ferrari 1 Lap 56
16 Lance Stroll Williams/Mercedes 1 Lap 56
17 Sergey Sirotkin Williams/Mercedes 1 Lap 56
- Kimi Raikkonen Ferrari DNF 35
- Max Verstappen Red Bull/Renault DNF 3
- Daniel Ricciardo Red Bull/Renault Electr 1

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS