Formule 1

Sebastian Vettel kan paar weken door blijven dromen met de zomerpauze: "Onze missie is om..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 3 augustus 2017 05:20

BOEDAPEST - Het duurde even maar dit jaar lijkt de Sebastian Vettel die we kennen van zijn vier wereldtitels bij Red Bull Racing, helemaal terug te zijn in de race voor de wereldtitel met Ferrari. De Duitser versterkte zijn leiding in het wereldkampioenschap Formule 1 op de Hungaroring in Hongarije tijdens zijn vijftigste race voor de Scuderia.

Formule 1 2017 Sebastian Vettel


“Het is als een droom”, reageerde Vettel na zijn overwinning. “Ik wilde winnen, dat is waar je wil staan. Onze missie is om terug aan de top te komen en het is duidelijk dat we een fantastisch jaar en een goede auto hebben.” De overwinning was de eerste voor de coureur na de Grand Prix van Monaco, waar hij op het korte, bochtig circuit, waar vermogen minder belangrijk is dan op circuits als Silverstone, ook won. De aankomende Grands Prix in België en Italië lijken wat dat betreft niet in zijn voordeel te spreken. De Zilverenpijlen zijn duidelijk favoriet en hebben dus kans om na de zomerpauze het gat te dichten.

“Deze pauze komt voor ons allemaal op een goed moment”, zei Vettel. “Iedereen moet zich opnieuw opladen en fris terugkomen. Ik geloof dat we dit kampioenschap kunnen winnen, maar het vraagt een inspanning van honderd procent.”

Vettel kwam speciaal terug voor de tweede In-Season testdag op de Hungaroring om nog nieuwe onderdelen te testen. De Duitse Ferrari-rijder klokte de snelste rondetijd.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS