Formule 1

Sebastian Vettel redt het dan toch in Hongarije: “Het was een heel moeilijke race”

Uitgegeven door Bas Kaligis • 30 juli 2017 19:39

BOEDAPEST – Sebastian Vettel had problemen met zijn stuur tijdens de Grand Prix van Hongarije, dat scheef stond. Daardoor moest de Ferrari-rijder een groot deel van de race zich inhouden door de kerbstones te vermijden. Toch slaagde hij erin de race te winnen en zijn voorsprong in het WK op nummer twee Lewis Hamilton uit te breiden tot veertien punten.

Sebastian Vettel Ferrari Grand Prix Hongarije


“Ik ben dolgelukkig”, zei Vettel op het podium. “Het was een heel moeilijke race. Het zag er misschien niet zo uit, maar drie of vier ronden na de safety car ging mijn stuur zijwaarts staan en het leek steeds erger te worden. Je moet er aan wennen, na een paar ronden is het ok, maar het veranderde steeds. Kimi was op een gegeven moment sneller, hij had de snelheid, maar aan het eind van de race ging het bij mij beter. Ik hoopte nog wat ademruimte te krijgen, maar die kreeg ik niet. Maar het maakt niet uit, want we hebben de race gewonnen.”

Nu is het drie weken zomerstop in de Formule 1. Vettel keek ernaar uit. “Ik heb geen plannen. Ik wil tijd thuis doorbrengen. We zijn al zo veel op reis.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS