Formule 1

Sebastian Vettel: "De manier waarop het vertaald wordt is te hard"

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 oktober 2017 21:14 • Print artikel

Ferrari-president Sergio Marchionne heeft de neiging hard uit te halen wanneer zijn Formule 1-team onvoldoende presteert, zoals in de afgelopen Aziatische races. Toch zegt Sebastian Vettel dat de Italiaan nooit oneerlijk is in zijn kritiek op het team. Na de slechte resultaten haalde de president uit naar de kwaliteitscontrole bij de Scuderia.

Formule 1 2017 Ferrari


“Het gevoel dat ik na een aantal jaren heb, is dat de manier waarop de kritiek wordt vertaald te hard is”, zegt Vettel als hem door het Engelse Autosport wordt gevraagd of Marchionne te veel druk op het team zet. “Ik denk dat wat hij ook zegt, hij over het algemeen recht door zee is en hij gelijk heeft. Er is altijd een reden voor. Maar de mensen neigen ernaar om er te veel rumoer omheen te maken. Wat hij ook zegt in de pers, hij zegt dezelfde dingen binnen het team en zelfs nog meer recht voor zijn raap. Dus voor de mensen in het team is het geen groot nieuws. Maar van buiten lijkt het altijd groot nieuws en dat kan, zo kan ik zeggen, iets te veel turbulentie creëren.”

Volgens de Duitser is binnen Ferrari bekend hoe op het commentaar van de president te reageren. “Het team leert er mee omgaan en het belangrijkste is dat het geen impact op ons heeft als team”, zegt de viervoudig wereldkampioen. “Vooral doorat hij een erg sterke connectie met ons heeft. Hij is enorm betrokken en je weet dat hij een erg slimme vent is. Hij weet wat er fout is en meer.”

Ondanks de recente pech waar Ferrari mee te maken heeft, ziet de Duitser het toch positief in. “Ik geloof niet in geluk in zijn algemeenheid, als een principe, maar je weet dat er hier en daar dingen niet onze kant opkwamen”, zegt Vettel. “Wat ons overkwam, kan andere mensen ook overkomen. Ik wens dat anderen niet, maar het is een deel van het racen. Een seizoen zonder problemen is behoorlijk zeldzaam.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS