Formule 1

Ferrari laat er na pechperiode geen gras overgroeien; nieuw hoofd kwaliteitscontrole

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 oktober 2017 06:20 • Print artikel

Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen hadden allebei motorproblemen in de GP van Maleisië. Het verknalde de kwalificatie van de Duitser in dienst van Ferrari en nog voor de race kwam de Iceman in de problemen. In Japan was het opnieuw Vettel die geplaagd werd door tegenslag. Dit keer was het een kapotte bougie in zijn F1-motor. Ferrari-president Sergio Marchionne liet na de races weten dat zijn team de kwaliteitscontrole genegeerd had en dat daarvoor de prijs betaald is.

Sebastian Vettel

De Italiaan heeft er geen gras over laten groeien, want Fiat Chrysler Automobiles heeft Maria Mendoza aangetrokken om de kwaliteitscontrole afdeling te reorganiseren. Daarmee wordt de afdeling onder de verantwoordelijkheid van technisch directeur Mattia Binotto weggehaald", zo meldt het Engelse Autosport. Binotto liet al eerder weten dat er veranderingen aankwamen.

“Wat we overwegen is iets wat al gepland was om de kwaliteitsafdeling te verbeteren. Onze kwaliteitsafdeling gaat en is op een of andere manier al versterkt. Dat zijn de veranderingen die onze voorzitter bedoelde”, aldus de Zwitser.

Mendoza was voorheen hoofd van de kwaliteitscontrole van de aandrijvingsafdeling van FIA Chrysler Automobiles, studeerde aan de Zaragoza Universiteit en kwam in 2012 in dienst van de Fiat Groep.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS