Formule 1

Sauber wacht nog even met beslissing over line-up 2018: "Ferrari-deal is ergens anders op gebaseerd"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 9 september 2017 05:12 • Print artikel

Voor Sauber F1-teambaas Frederic Vasseur is het nog te vroeg om een beslissing te maken over een eventuele plaats binnen het team voor Charles Leclerc met betrekking tot het seizoen 2018. De jonge coureur is dominant in het FIA Formule 2-kampioenschap en wil graag de overstap naar de F1 maken. Vorig jaar won Leclerc het GP3-kampioenschap voordat hij naar de F2 ging, waar hij nu een voorsprong heeft van 59 punten op Oliver Rowland.

Formule 1 2017 Charles Leclerc


Door velen wordt de Monegask gezien als een van de coureurs die volgend jaar de sprong naar de Formule 1 maakt binnen het team van Sauber. Het Zwitserse team heeft een partnerschap met Ferrari getekend voor 2018. De verwachting is nu dat Leclerc deel zal nemen aan een aantal vrije trainingen tegen het einde van het seizoen voor Sauber. Teambaas Vasseur denkt dat het nog te vroeg is om enige duidelijke beslissingen te maken over een racezitje.

"De Ferrari deal is gebaseerd op de aandrijving", zei Vasseur tegen NBC. "Dit houdt in de motor en versnellingsbak, daarna willen we praten over het feit dat we de deal willen uitbreiden met andere onderdelen. Vanuit het oogpunt voor een coureur. Ik denk dat met betrekking tot Leclerc bijvoorbeeld, hij gefocust moet zijn op het Formule 2 kampioenschap. Hij moet nog een paar races. Het nog een beetje te vroeg is om dit te bespreken. Ik hoop dat we die discussie krijgen op een gegeven moment. Maar ik denk, zelfs voor Charles, dat het een beetje te vroeg is om het al op tafel te leggen".

Sauber heeft in de huidige line-up Marcus Ericsson en Pascal Wehrlein in de F1. Laatstgenoemde wekt de verwachting dat hij zal vertrekken aan het einde van het seizoen vanwege zijn banden met Mercedes, Ferrari's grootste rivaal.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS