Formule 1

NIeuwe Sauber 'totaal anders': "De auto heeft veel tijd in de windtunnel gestaan"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 september 2017 16:19 • Print artikel

De Formule 1-auto van Sauber voor het seizoen 2018 zal 'volledig anders' zijn dan het huidige ontwerp, zegt teamleider Fred Vasseur. Het team staat onderaan in het constructeurskampioenschap met vijf punten en is in de loop van het seizoen steeds verder weggezakt. Sauber werd gehinderd door het gebruik van een 2016-spec Ferrari-motor, dat terwijl de vraagtekens over de toekomst van Sauber vorig jaar het ontwerpprogramma voor de huidige auto in gevaar brachten.

Fred Vasseur Sauber F1


Na de overname van Monisha Kaltenborn halverwege dit seizoen, zag Vasseur snel af van de geplande deal met motorproducent Honda om de nieuwste Ferrari-motor veilig te stellen voor wat hij noemde 'een volledig nieuw' ontwerp voor 2018. "De nieuwe auto wordt al getest in de windtunnel en ik denk dat we fatsoenlijk werk leveren", zei Vasseur tegen Autosport.com. Sauber werkt nog steeds aan de precieze condities voor haar partnerschap met Ferrari en de vraag of er nog andere onderdelen aan zullen worden toegevoegd, hoewel Vasseur eerder heeft voorgesteld dat de samenwerking niet zo ver zal gaan als Haas' overeenkomst met Ferrari.

"We bespreken nog steeds de parameters van de Ferrari-samenwerking, maar [de overdracht zal] waarschijnlijk minder dan twintig procent [zijn]", zei Vasseur.

"De huidige [motor] is van 2016, dus om te proberen die over te dragen naar een auto voor 2018... We moeten van nul beginnen. Het is ook de reden dat de auto veel tijd in de windtunnel heeft gestaan. Het algemene beeld van de auto zal totaal anders zijn.

Dit zal het eerste Sauber-ontwerp zijn dat wordt geleid door technisch directeur Jorg Zander, die pas aan de vooravond van het huidige seizoen bij het team kwam.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS