Formule 1

Ross Brawn ziet haaienvin als onbedoeld: "Denk dat het tijd is dat we die aanpakken"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 5 maart 2017 10:06 • Print artikel

De nieuwe directeur van de Formule 1, Ross Brawn zegt dat de haaienvinnen en T-vleugels in de loop van tijd worden weggepoetst uit de nieuwe reglementen. Met de komst van de nieuwe aerodynamica-regels voor het wereldkampioenschap dit jaar hebben de teams hun auto's geÔntroduceerd met haaienvinnen en T-vleugels. In het geval van Mercedes AMG Petronas zelfs een dubbele T-vleugel.

Formule 1 2017 Red Bull Racing

Fans en teampersoneel zijn niet allemaal blij met de nieuwe onderdelen, Brawn ook niet. De voormalige Mercedes F1-teambaas, die nu een prominente rol speelt in de nieuwe hiŽrarchie binnen de Formule 1 onder de nieuwe eigenaar Liberty Media, is er scherp op om te verzekeren dat in de toekomst deze ontwerpen worden weggepoetst.

"Met de nieuwe auto's en nieuwe regels moeten we zien hoe ze presteren en wat voor effect het heeft," zei Brawn in een interview met Formula 1.com. "Ik denk dat het een spannend seizoen is voor de nieuwe filosofie, de nieuwe ideeŽn. Voor de raceauto ziet het er spannend uit. De proporties van de auto zijn beter. Ze zijn veel sneller, met indrukwekkende prestaties. De coureurs die ik gesproken heb vertellen dat ze fysiek een uitdaging zijn, dat is wat we wilden."

Formule 1 2017 Scuderia Ferrari


Op de vraag wat hij vindt van de haaienvinnen en extra vleugels zegt Brawn: "Zoals altijd met nieuwe regels zijn er wat hobbels. We hebben nu de impopulaire haaienvin op de achterkant. Ik denk dat het tijd is dat we die aanpakken. Een deel van het doel met de nieuwe regels was om auto's te produceren die er opwindend uitzien. We willen dat niet verpesten met extra onderdelen. Maar dat is normaal met nieuwe regels. Dat zijn de consequenties van de nieuwe regels en zijn niet zo bedoeld. Dus ik denk dat alle onbedoelde consequenties op den duur weggepoetst moeten worden. Zodat de dingen er weer puur uitzien", aldus Brawn.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS