Formule 1

Christian Horner wil af van de haaienvin: "Prestatieverbetering is te verwaarlozen"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 28 februari 2017 18:44 • Print artikel

De trend die alle Formule 1-bolides gemeen hebben is de grote haaienvin aan de achterzijde van de auto. Het is een heet hangijzer in de ogen van Red Bull Racing teambaas Christian Horner die deze haaienvin wil verbannen. Mercedes AMG Petronas die een minimale uitvoering in hun ontwerp hadden verbaasde de grid op het circuit van Barcelona.

Formule 1 2017 Red Bull Racing

Het Duitse team had de afgelopen dagen en in de ochtendsessie van de eerste pre-season testdag een soort van walvisstaart in plaats van de haaienvin achter op de W08 EQ power+. De verrassing was groot toen tijdens de start van de middagsessie Lewis Hamilton toch met een grote variant de baan op ging.

Horner uitte zijn ongenoegen over de vin tijdens de eerste dag in Barcelona. "Ik denk dat de auto's er fantastisch uitzien", zei Horner. "Het enige dat minder is zijn de haaienvinnen. Het is iets wat we aangekaart hebben bij de Formula One Strategy Group vergadering het afgelopen jaar, om alle teams ze te laten verwijderen. De prestatieverbetering die ze bieden is te verwaarlozen. De vraag voor verwijdering was dan ook puur uit esthetisch oogpunt. Het is besproken bij de Formula One Commission en de meerderheid van de teams hebben het meteen afgewezen.

Red Bull heeft haar haaienvin donker geschilderd in een poging de vin visueel te verbergen. "Ik denk dat het verkeerd is om het uiterlijk van de auto te negeren. Helaas is dit de consequentie van de regels, hopelijk wordt dit snel aangepakt", aldus Horner.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS