Formule 1

Ross Brawn roept de Formule 1 na te denken over de toekomst: Welk soort motoren na seizoen 2020?

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 27 december 2016 10:43

Ross Brown, adviseur van Liberty Media en voormalig technisch directeur van Scuderia Ferrari, roept de Formule 1 op er eens goed over na te denken met welk soort aandrijving in de toekomst na 2020 kan worden geracet. Geen dwangmatige afkeer van hybride, omschakelen in het denken, zonder te kijken naar de trend. "Het is niet alleen een techniekshow!"



Brawn roept de Formule 1 op om nu alvast na te denken over de mogelijkheden van een nieuwe generatie aandrijving voor het seizoen 2020. In een interview met FIA-Magazine Auto zegt de Brit: "Als de levenscyclus van de V6-Turbo Hybride afloopt, moet de koningsklasse van de autosport zich maar eens goed gaan bedenken wat ze voor een krachtbron willen."
Voor Brawn gaat het hem er vooral om de filosofie erachter. "We hebben ons eindelijk met de trend aangesloten", verklaarde de Brit. "Daar gaat de revolutie verder, wat over tien jaar in normale auto's zit, zal iets heel anders zijn."

Hij gelooft niet dat de Formule 1 mogelijke trends in de auto van de normale gebruikers moet volgen. "Als we de F1 als technisch wonder willen zien dan moeten we erkennen dat het een andere tijd is, moeten we ons losmaken van de trend?", vraagt Brawn zich af. "In het verleden was het makkelijker om het raadsel op te lossen. Aan het fundamentele concept van een benzine verbrandingsmotor kon niet aan getornd worden."

Vergeet hem niet! Heeft u al een lot voor de Staatsloterij Oudejaarstrekking

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS