Formule 1

Drastische verandering in de F1? Liberty Media oppert nieuwe opzet: "Sprintrace op zaterdag en op zondag.."

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 23 december 2016 03:14

In een poging de sport aantrekkelijker te maken voor het Amerikaanse publiek, heeft Liberty Media, de aanstaande nieuwe eigenaar van de Formule 1, een voorstel gelanceerd voor drastische veranderingen in een Formule 1 weekend.


Het voorstel zou een grote verandering zijn voor het raceweekend zoals we het nu kennen, samen met herindeling voor een meer 'VS en Euro'- vriendelijkere kalender.

Een korte 'sprintrace' op zaterdagen en een aanzienlijk kortere race op de zondag, zou een mogelijke oplossing kunnen zijn om het Amerikaanse publiek te verleiden en weg te halen bij de NASCAR. Het laten vervallen van de vrijdag zou ook een overweging zijn als poging de hele show naar twee dagen te brengen in plaats van de huidige drie.
De geopperde plannen kregen verrassend genoeg bijval van een aantal prominente figuren uit de topteams, volgens berichten van de Engelse krant ISport.

Een van de commentaren was: "Het is te doen, er is zicht om iets anders te doen tijdens de rac weekends. Op het moment is de zondag 'showtime', terwijl de andere dagen de opbouw ernaartoe zijn. Vanuit de optiek van de teams, twee dagen in plaats van drie is zinvol, maar op het moment zijn er contracten met promotors voor auto's op het circuit voor drie dagen, dus iedere verandering moet daar rekening mee houden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS