Formule 1

Ross Brawn: "25 races per jaar is mogelijk. Organiseer teams net als in NASCAR"

Uitgegeven door Daan Daniels • 30 januari 2017 15:55

Groot is beter luidt het motto van de nieuwe Formule 1-baas Chase Carey. Dat geldt ook voor het aantal races in een seizoen. Vorig jaar had de Formule 1 21 races, meer als ooit tevoren. Sommige teams gaven toen al aan dat ze tegen de bovengrens aanzaten, in termen van haalbaarheid. Na de overname van de Formule 1 door Liberty Media heeft de nieuwe baas Chase Carey laten weten de kalender nog verder uit te willen breiden, tot 25 races.

Ross Brawn Formule 1


Hoe zou dat gaan werken? Ross Brawn heeft als onderdeel van de nieuwe leiding een belangrijke stem en is ervan overtuigd dat teams meer dan het huidige aantal races kunnen rijden. “Er is geen grond om niet nog meer races te gaan rijden. Maar om het onder dezelfde structuur te doen, zou betekenen dat de teams instorten”, zegt Brawn.

Tegen ESPN zegt de Brit: “20 of 21 races zijn, zeker voor de crew en de ingenieurs, zwaar. Maar als men de teams uitrust met twee crews, gekoppeld aan twee team van ingenieurs, zodat men alles heeft - net zoals in de NASCAR-series - dan kun je ook het aantal races verhogen. Daarvoor wil Liberty Media de Formule 1 en de teams eerst op gezonde financiële benen laten staan.

Bezoek één van de Formule 1-races in 2017. Bekijk vrijblijvend de informatie:

*Grand Prix van Spanje*

*Grand Prix van Monaco*

*Grand Prix van België*

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS