Formule 1

Romain Grosjean wilde in 2010 kok worden. "F1 gaat niet alleen om rijden"

Uitgegeven door Bart • 8 september 2018 17:20

Romain Grosjean reed in 2009 zeven races voor het team van Renault als vervanger voor Nelson Piquet jr. In zijn debuutjaar haalde de huidige Haas-coureur geen punten, maar de Fransman was vervolgens wel in de race voor een stoeltje bij Lotus. Op het laatste moment viel de keuze op Vitaly Petrov boven Grosjean. "Dat kwam wel hard aan, het was een zeer late beslissing", zegt Grosjean in de F1 Podcast.

Romain Grosjean


"Eric Boullier was destijds teambaas bij Lotus", kijkt Grosjean terug. "We hebben met elkaar gesproken en als ze niemand anders hadden kunnen vinden, was het stoeltje voor mij geweest, omdat ik ervaring met het team had. Eind januari in 2010 vertelden ze mij dat ze Petrov hadden vastgelegd."

"Ik dacht dat het gedaan was met mijn F1-carrière en dat ik niet meer zou racen. Ik wilde kok worden, want dat is een andere passie van me. Ik ging naar een kookschool, maar daar zeiden ze dat ik te oud was. Ze zeiden nee."

Terugkijkend op die periode zegt Grosjean dat hij er nog niet klaar voor was. "De Formule 1 gaat niet alleen om rijden. Het gaat om alles erom heen, wat er allemaal bij komt kijken, de spelletjes die gespeeld worden en de media. Mensen vonden mij arrogant, maar ik was juist verlegen. Ik wilde niemand in de weg staan, maar er was mij nooit verteld wat ik exact moest doen. Ik was er nog niet klaar voor."

"Ik was op het verkeerde moment op de verkeerde plaats. Mijn teamgenoot was Fernando Alonso en dat was geweldig. Ik heb veel van hem geleerd en natuurlijk was hij erg snel. Maar ik was ook gewoon onderdeel van het meubilair dat aan vervanging toe was. Ik maakte deel uit van het management van Flavio Briatore en ondanks dat ik veel te danken heb aan Flavio kostte dat ook mijn eerste carrière in de F1."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS