Formule 1

Robbertje vechten tussen Haas en Renault

Uitgegeven door Wim Boekel • 3 september 2018 09:30

Romain Grosjean is gediskwalificeerd na de Italiaanse Grand Prix. Renault diende een protest in over de legaliteit van de auto en deze is toegewezen door de FIA. De 32-jarige Grosjean behaalde tijdens de Formule 1-race op Monza de zesde, waardoor het Amerikaanse team Renault voorbij zou zijn gegaan in het constructeurskampioenschap. De Fransen dienden echter direct een protest in. Dat protest over de vloer van de auto werd toegekend door de FIA. Haas heeft inmiddels aangegeven in bezwaar te gaan.

Gunther Steiner

"We zijn het niet eens met de beslissing van de stewards om ons raceteam straf te geven en we hebben sterk het gevoel dat onze zesde plaats in de Italiaanse Grand Prix blijft staan. We gaan in beroep tegen het besluit van de stewards", reageerde teambaas Guenther Steiner in een statement van het team.

De FIA zegt dat de teams voor de zomerpauze, op 25 juli, zijn geïnformeerd over eventuele illegaliteit van de bodem van de auto en dat zij tijdens de Italiaanse Grand Prix aan de vereisten moesten voldoen. Haas zegt dat er enige mededogen moet zijn, in verband met de aanlevering van onderdelen door toeleveranciers.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS