Formule 1

Romain Grosjean wereldkampioen Formule 1 met Renault: "Dat zou een fantastische..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 augustus 2017 14:08 • Print artikel

Aan het einde van het seizoen 2015 vertrok Romain Grosjean naar het Haas F1 Team. De Fransman liet het team van Lotus achter zich en kort daarna werd het overgenomen door Renault. Voor de F1-coureur een hele gewaarwording, want de Franse autofabrikant heeft de coureur altijd gesteund in zijn carrière. Heeft Grosjean de droom om terug te keren naar het team uit Enstone?

Formule 1 2017 Romain Grosjean


“Nee, ik heb niet met Renault gesproken”, zegt de Haas-coureur wanneer hem door de officiële website van de Formule 1 wordt gevraagd of er contact met het team is geweest. “Op een dag teruggaan naar Renault zou mooi zijn, maar het moet een moment zijn dat we echt samen wereldkampioen kunnen worden. Dat zou een fantastische situatie zijn, maar nu is het nog te vroeg.” Een wereldtitel heeft de coureur dus nog niet uit het oog verloren, zo laat hij duidelijk blijken.

“…Nou, heel waarschijnlijk ja. Ja, ik wil wereldkampioen worden. Dat is waarom ik race”, zegt de coureur op de vraag of hij bij Haas moet vertrekken om kampioen te worden. “Als ik niet ver genoeg naar voren kan vechten, word ik gefrustreerd, omdat ik hou van winnen. Het besef dat mijn laatste overwinning dateert van 2011, zes 6 jaar terug dus, dat doet echt pijn. Maar daarna heb ik nooit gereden in een auto waarmee je kunt winnen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS