Formule 1

Romain Grosjean heeft uitgesproken mening over bescherming: "Ik haatte het, ik ben tegen elke vorm van.."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 juli 2017 21:04 • Print artikel

SILVERSTONE - Romain Grosjean is sterk tegen de mogelijke introductie van een 'schild' of 'halo' op Formule 1-cockpits. De schildcockpitbescherming kreeg vrijdag door Sebastian Vettel een zeer kortstondig debuut, maar de Duitser van Ferrari heeft het voorwerp alleen voor zijn installatierondes gebruikt nadat hij had geklaagd over duizeligheid.

Romain Grosjean Haas F1 Grand Prix Groot-Brittannië


Grosjean, één van de directeuren van rijdersvakbond GPDA, is ook zeer kritisch op de concepten in productie omdat hij van mening is dat er geen plaats is in de sport. "Ik heb mezelf er al vanaf het begin van overtuigd dat we dit soort bescherming niet nodig hebben", zei de Haas-coureur op het circuit van Silverstone waar vandag de Grand Prix van Groot Brittannië wordt gehouden.

"Natuurlijk was de test vrijdag niet beslissend. Ik ben tegen elke halo of schild of wat dan ook, het hoort niet bij Formule 1. Het schild is net zo slecht als de halo. Ik heb de halo het afgelopen jaar geprobeerd, ik haatte het, het maakte me ziek, dus we hebben nog geen goede oplossing gevonden."

Grosjean zei verder dat de cockpitbescherming geen onderwerp van gesprek meer is bij GPDA-vergaderingen. "We zetten ons altijd in voor de veiligheid in de sport, maar het is niet aan ons om de beslissing te nemen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS