Formule 1

Robin Frijns vreest voor toekomst bij Andretti Motorsport: "Team is echt blij met mijn prestaties, maar..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 1 augustus 2017 07:37

Robin Frijns vreest voor zijn toekomst bij het Andretti Formule E-team en kijkt naar alternatieve opties voor het seizoen 2017/18. De Nederlander rijdt sinds het seizoen 2015/16 voor het Amerikaanse team en eindigde dit jaar als dertiende en zeven plaatsen voor teamgenoot Antonio Felix da Costa. Het probleem zit hem in het feit dat Frijns een fabriekscoureur van Audi is in de Blancpain GT Series en het team van Mario Andretti met BMW werkt en zelfs vanaf het seizoen 2018/19 een fabrieksteam wordt.

2017 Robin Frijns


“Ik ben een Audi-coureur in de GT-wereld en ik rijd voor Andretti", zei Frijns tegenover Autosport.com. "Ik werd bij Andretti vastgelegd voordat het een link kreeg met BMW. Het team is echt blij met mijn prestaties en hoe ik werk, maar de huidige situatie is lastig. Ik kan hier nog blijven of misschien niet. Op dit moment lijkt het er niet op. Laten we het daar op houden. Ik kijk rond, ik moet wel. Je wilt dingen snel geregeld hebben, rond maart, dus dit is een echt moeilijke situatie.”

Teambaas Roger Griffiths van Andretti Motorsport zegt dat de beslissing genomen gaat worden door zijn team en niet door BMW. “We hebben onze line-up nog niet afgerond”, aldus Griffiths. “Er is nooit een probleem geweest. Het is duidelijk dat Robins primaire programma de Formule E is en Michael heeft hem toegestaan om de Blancpain-series te doen. Dat werkte altijd goed. Het balletje voor wat betreft de coureurs ligt bij ons.”

Een ander probleem rond Frijns is de planning van een operatie aan zijn knie, die volgende week wordt uitgevoerd. Daardoor kan hij voor september niet testen voor een ander team. Als de Limburger zijn stoeltje verliest, lijkt BMW-fabriekscoureur Alexander Sims een logische opvolger. Sims helpt BMW ook bij de aandrijving voor 2017/18. Daarnaast schijnen ook Timo Glock en Tom Blomqvist op de lijst te staan, beiden ook fabriekscoureurs.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS