Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Andretti zet coureur op standby om Robin Frijns te vervangen: "Ik heb een brace om"

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 mei 2017 20:27 • Print artikel

Het is onzeker of Robin Frijns dit weekend in de Formule E rijdt voor het team van Andretti. De coureur kende een succesvolle comeback in de Blancpain Sprint Series nadat hij zijn gewrichtsbanden in zijn knieën blesseerde tijdens een training. Ondanks dat de Limburger in de GT’s reed in Brands Hatch is het nog niet duidelijk of hij in de Formule E in Monaco gaat rijden. Het Amerikaanse team heeft BMW-fabriekscoureur Alexander Sims op standby gezet om Frijns eventueel te vervangen in het prinsdom, mocht het rijden niet gaan.

2017 Robin Frijns


“We hebben Alexander in Monaco voor het geval dat er problemen zijn, maar ons plan is om met Robin te rijden”, vertelde teambaas Roger Griffiths aan het Engelse Autosport. “Ik heb met hem gesproken en hij is fit en klaar om te gaan.” Alexander Sims rijdt dit jaar voor het team van Letterman Lanigan BMW in Amerika, maar kent de Formule E-bolide. De coureur heeft de auto meerdere malen getest. Robin Frijns heeft echter het vertrouwen dat hij kan racen en zich goed voelt achter het stuur. Toch is het nog afwachten of de Nederlander net als in de Audi R8 LMS Ultra in staat is om te racen.

“Ik heb een brace om”, gaf Frijns aan. “Het is goed, met het rijden heb ik geen problemen, geen pijn of wat dan ook, het is de rijderswissel. Het is behoorlijk stijf en dat is niet makkelijk, vooral in een smalle GT zoals een Audi. Het is een paar seconden die ik nodig heb voor de pitstop, wat pijnlijk kan zijn. Het is de brace wat alles bij elkaar houdt. Geen problemen, geen grote problemen.”
De verwachting is dat Frijns aan het einde van het seizoen wordt geopereerd aan zijn knie om de problemen te verhelpen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS