Formule 1

Robert Kubica over zijn rol bij Williams F1: "Mijn ultieme doel is racen in de Formule 1"

Uitgegeven door Bart • 16 januari 2018 18:37

Robert Kubica hoorde dinsdag definitief dat hij niet de tweede rijder van Williams wordt. De 33-jarige Pool verloor de strijd van Sergey Sirotkin en wordt testcoureur bij het team. In een interview met ESPN zegt Kubica dat hij hoopt op meer dan testen en vrije trainingen op vrijdag. "Ik heb hard voor deze rentree gewerkt en daar wil ik Williams voor bedanken."

Robert Kubica


Met zijn ervaring is het de bedoeling dat Kubica de jongelingen Sirotkin en Lance Stroll van adviezen gaat voorzien. "Ik heb in 2014 in de FW36 en vorig jaar in de FW40 gereden. Ik kijk er naar uit hoe de FW41 gaat zijn. Ik ga me maximaal inzetten om de auto perfect te maken. Mijn ultieme doel is natuurlijk om weer in de Formule 1 te racen. Dit is een belangrijke stap in die richting en ik kan niet wachten om te beginnen."

Kubica testte in november bij de bandentest in Abu Dhabi voor Williams en leek destijds de beste papieren voor het tweede stoeltje te hebben. "Ik heb het enorm naar mijn zin gehad bij mijn terugkeer in de F1-paddock. Nu kijk ik er naar uit om met het technische team te werken, zowel in de fabriek als op de baan."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS