Formule 1

Opmerkelijke onthulling: Robert Kubica verloor stoeltje bij Williams aan Sirotkin door de Pirelli-banden

Uitgegeven door Daan Daniels • 10 januari 2018 11:45 • Print artikel

Nu Sergey Sirotkin snel zal worden aangewezen als de nieuwe coureur van Williams doemt de vraag ook steeds op waarom het niet Robert Kubica is geworden. De Poolse website SportoweFakty zegt dat Andrew Benson van de BBC een inkijkje heeft gekregen waarom voor Sirotkin werd gekozen. De website schrijft dat het team aan Benson enkele onthullingen deed.

Sirotkin of Kubica bij Williams F1


“De test in Abu Dhabi na het seizoen was cruciaal. De resultaten op de baan waren de voornaamste reden om voor Sirotkin te kiezen. Het grootste probleem voor Kubica was de snelheid in de kwalificatierondes waarin de wagen weinig brandstof aan boord heeft. Kubica kon bij het gebruik van alle banden niet echt verbeteren.”

Benson kreeg nog meer informatie. “Kubica zou zelf tegen zijn manager gezegd hebben dat hij niet kon wennen aan de nieuwe banden, geleverd door Pirelli. Daar is niets vreemds aan. Veel coureurs klagen over de revolutionaire banden van de Italiaanse fabrikant. Williams oordeelde dat Kubica het niet voor elkaar kreeg en dat er geen ruimte was voor risico, vandaar de keuze voor Sirotkin.

Heb je het nieuwe lot al voor de volgende trekking van Staatsloterij? Alleen vandaag nog! Kijk HIER vrijblijvend voor meer info. Vergeet hem niet.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS