Formule 1

Robert Doornbos weinig complimenteus: "Vandoorne, Palmer en Stroll zijn de koekenbakkers van Barcelona"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 mei 2017 10:00 • Print artikel

Robert Doornbos geeft als analist namens Ziggo Sport F1 zijn kijk op de Formule 1. Na de race van afgelopen weekend in Barcelona vindt de ex-Formule 1-coureur uit Rotterdam dat er in de achterhoede wat rijders tegenvallen. Doornbos noemt Jolyon Palmer, Lance Stroll en Stoffel Vandoorne de koekenbakkers in de achterhoede van de Formule 1.

Robert Doornbos Formule 1

"Achteraan zie ik wel een paar probleemgevalletjes. De koekenbakkers van CataloniŽ Jolyon Palmer, Lance Stroll en Stoffel Vandoorne hadden weer niet bepaald de race van hun leven", liet Robert Doornbos optekenen in zijn column op Ziggo Sport. "Palmer had dan nog het 'voordeel' dat hij niet in beeld is geweest, maar hij raakt echt helemaal ondergesneeuwd door HŁlkenberg.

"Stroll heb ik wel gezien, maar vooral op momenten dat hij werd ingehaald. Niet alleen door de Sauber van Ericsson, maar ook door Alonso en zelfs Palmer schijnt hem nog voorbij gereden te zijn. Strollís teammaat Massa had al geen topweekend, maar zelfs na een lekke band en een knal van Vandoorne eindigt hij nog voor Stroll. Ik kan me voorstellen dat Williams echt baalt."

"Die gaan zich afvragen hoeveel die miljoenen die papa Stroll meeneemt nou echt waard zijn. Als Stroll het team feedback geeft op de manier waarop hij interviews geeft. 'Ja goh, is weleens beter gegaan. Niet echt tevreden..', daar heb je ook niks aan."

"Massa is al zeker niet meer de snelste van het veld, maar als je daar een goede man naast zet die in de slipstream kan volgen, levert je dat alleen al aan prijzengeld zoveel meer op. Williams gaat een heel zwaar jaar tegemoet. Ze kunnen Stroll ook tussendoor nauwelijks extra kilometers laten maken. Monaco wordt denk ik wel spectaculair!"

"Van Vandoorne is het vooral heel zonde. Zijn palmares en c.v. zijn top. Hij heeft alles gewonnen wat hij kon winnen en was dominant in de GP2. Natuurlijk heeft hij veel shit over zich heen gekregen met de niet werkende McLaren-Honda, maar je kan nu alleen niet zeggen dat de auto niet goed was. Het lijkt alsof hij racen verleerd is. Hij ziet Massa gewoon niet en rijdt vol naar binnen. Dat is een rookie-fout en het is ook jammer dat hij het zelf niet toegeeft."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS