Formule 1

Reservenummer voor Brendon Hartley in Amerika, nieuwe STR Formule 1-coureur rijdt met #39

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 16 oktober 2017 15:44 • Print artikel

Voor zijn debuut in de Grand Prix van de Verenigde Staten heeft Brendon Hartley gekozen voor het startnummer 39. Hiermee neemt de coureur een van de test- dan wel reservenummers over van Scuderia Toro Rosso. Hartley neemt plaats in de STR12 als vervanger voor Pierre Gasly, die onlangs debuteerde in de Grand Prix van Maleisië en aankomend weekend voor de titel gaat in de Super Formula in Japan. Ook reed de Fransman in de Grand Prix van Japan voor het team uit Faenza als teamgenoot van Carlos Sainz.

Formule 1 2017 brendon Hartley


Gasly, die in het weekend dat de Formule 1 in de slotfase van het seizoen opduikt op het Circuit Of The Americas in Austin (Texas), neemt deel aan de finale van de Japanse Super Formula. Hij zorgde er voor dat Toro Rosso een ander line-up moest kiezen. Deze is nu gemaakt in de vorm van Daniil Kvyat en Brendon Hartley.

Volgens de regels in de F1 sinds 2014 mogen coureurs een startnummer kiezen tussen de 2 en 99 en behouden zij deze tijdens hun carričre. Nummer 1 is gereserveerd voor de regerend kampioen. De teams hebben ook een aantal test- en reservenummers om te gebruiken tijdens een seizoen, waarbij voor Toro Rosso dit de nummers 38 en 39 zijn voor 2017. Formule 2 coureur Sean Gelael, die al verschillende malen een test en een trainingssessie heeft gereden, heeft nummer 38. Het overgebleven nummer, 39, is nu doorgeschoven naar Hartley.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS