Formule 1

De gok van Toro Rosso: Gasly naar Japan, Brendon Hartley samen met Sebastien Buemi naar F1 in Amerika

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 12 oktober 2017 17:42 • Print artikel

Voor de Grand Prix van de Verenigde Staten zal Pierre Gasly niet rijden voor Scuderia Toro Rosso daar de Fransman in Suzuka zal deelnemen aan de finale van het Japanse Super Formula-kampioenschap. Naast Daniil Kvyat zal hoogstwaarschijnlijk Brendon Hartley plaatsnemen. Dat schrijft onder andere Autosport.com. Als back-up wordt gekeken naar Sebastien Buemi. De Finale van het Super Formula-kampioenschap valt in het zelfde weekeinde als de Amerikaans Grand Prix waardoor het team uit Faenza een vervanger voor Gasly moet vinden.

Formule 1 2017 Pierre Gasly


Volgens Autosport maakt Hartley nu de meeste kans. De teambaas van Toro Rosso, Franz Tost, wil de race in Austin gebruiken als kans om een coureur te evolueren die misschien kan plaatsnemen in de line-up van 2018. Grootste favoriet voor een zitje is uiteraard Gasly, zeker na zijn indrukwekkende optredens in Maleisië en Japan waar hij inviel voor Kvyat. Tost en Red Bull Racing zijn nog niet zo zeker van hun zaak wat betreft het tweede zitje in het satellietteam.

Hartley was al de officiële reserve-coureur van Red Bull in 2009 en 2017. De 27-jarige Nieuw-Zeelander reed in 2008 een test voor het team uit Milton Keynes en in 2009 voor Toro Rosso. Kort daarna verliet Hartley het juniorenprogramma van het team. Hartley zelf, die onder contract staat bij Porsche, neemt deel aan het World Endurance Championship die hij dit seizoen op zijn naam kan schrijven. Hij heeft al genoeg punten voor een superlicentie en mag dus rijden in de F1.

Sebastien Buemi, die al reed voor het Red Bull juniorteam in 2009 en 2011, staat klaar om in te vallen mocht een deal met Hartley niet doorgaan.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS