Formule 1

Renault wil voor F1-teams komen die dezelfde motor gebruiken: "Gat moet 0,25 seconde worden"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 1 februari 2017 11:16

Renault Sport Formula One teambaas Cyril Abiteboul ziet in Scuderia Toro Rosso het team dat verslagen kan worden in het Formule 1 seizoen 2017. Het Franse F1-team en tevens motorleverancier zou teleurgesteld zijn als het zich niet weet te klasseren voor het junior team van Red Bull in de strijd om het constructeurskampioenschap. Zowel Renault F1 als STR maken dit seizoen gebruik van dezelfde krachtbron. Ook Red Bull Racing waar Max Verstappen en Daniel Ricciardo racen gebruiken deze motor.

Formule 1 2017 Renault


"Dit is een overgangsjaar voor Renault, maar eentje met een specifiek doel," zegt Abiteboul tegen het Franse Auto-Hebdo. "Ons doel is om onze vooruitgang te demonstreren, en gevechten aan te gaan met teams als Williams Martini Racing en Sahara Force India, maar ook om voor Toro Rosso te komen, die dezelfde motor gebruikt als ons. Dit betekent een vijfde plaats in het kampioenschap."

Met een moeilijke terugkeer in de Formule 1 als een volwaardig team in 2016, heeft de Franse F1-renstal voldoende werk te verzetten. Abiteboul zegt dat het doel, de stap voor stap geplande vooruitgang volgt. "Het is een beetje een uitdaging," zegt de Fransman. "In 2016 hebben we het gat met Mercedes AMG Petronas Formula One gehalveerd, van een seconde naar een halve seconde. Voor 2017 willen we dat wederom halveren om het seizoen te eindigen op ongeveer 0,25 seconde van onze grootste rivaal."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS