Formule 1

Renault op volle kracht met F1-motor: "Wij zijn de enige motorfabrikant die..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 september 2016 18:04

De aandrijving van Renault draait nu op volle kracht en de prestatie van de motor, waarmee Red Bull Racing en het Renault F1 Team reden tijdens de Grand Prix van Italië was een goede validatie in het ontwikkelingsproces, aldus de technisch directeur van de Franse motorenfabrikant, Remi Taffin. In de afgelopen maanden heeft de fabrikant uit Viry enorme stappen gemaakt. Ter vergelijking: in 2016 had men op Monza een gat van 2,249s op de pole position van Lewis Hamilton, dit jaar was dat slechts 1,254s.


“We hadden een probleemvrij weekend”, aldus Taffin tegen het Engelse Autosport.com. “We weten dat Mercedes voorop ligt en dat dit voor Ferrari ook geldt, maar we zagen in de race dat er geen probleem is om langs een andere auto te komen als dat nodig is. Het benadrukt het feit dat we een grote progressie hebben gemaakt. Er is nog wel een behoorlijke weg te gaan. Ik denk dat Ferrari halverwege het gat zit wat wij naar Mercedes hebben. Honda haalt in, maar ze zitten nog aardig achter ons."

Remi Taffin hoopt dan ook te kunnen voortbouwen op hetgeen dit jaar is ingezet en het seizoen zonder straffen af te ronden. “Ik houd mijn vingers gekruist wanneer ik daarover praat, maar we hebben een goed record. We zijn de enige motorenfabrikant die tot nog toe geen straf heeft. Het plan is om op dat niveau te blijven voor de rest van het seizoen en volgend jaar. Het was in Monza de eerste keer dat we hebben kunnen vechten sinds de start van het V6-tijdperk.”

Overstappen op Ziggo Sport: gratis tablet!

Stap nu over op Alles-in-1 van Ziggo met supersnel internet, Replay TV, Ziggo Sport en voordelig bellen. Dit seizoen zijn alle Formule 1-races met Max Verstappen rechtstreeks te volgen via Ziggo Sport, de gratis sportzender voor alle Ziggo klanten op kanaal 14. Stap over op Ziggo en mis niets van de Formule1: Nú met gratis tablet!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS