Formule 1

Renault F1 zeer tevreden na introductie upgrade - Cyril Abiteboul: "Niet te hoge verwachtingen wekken"

Uitgegeven door Edwin Schimmel • 16 juli 2017 07:53 • Print artikel

SILVERSTONE - Renault-coureur Nico Hülkenberg heeft op het F1-circuit van Silverstone zaterdag een prima kwalificatie gereden. De Duitser wist vrijwel probleemloos door te breken tot het derde en laatste kwalificatiedeel en mag zondag de tiende race van het seizoen als zesde aanvangen, de beste plek voor Renault sinds de terugkeer van de Fransen op het hoogste niveau. Na afloop was teammanager Cyril Abiteboul van Renault dan ook zeer tevreden over het behaalde resultaat en het feit dat de meegebrachte updates werkten.

Formule 1 Nico Hulkenberg


"Een geweldige dag", aldus Abiteboul. "Het is typisch F1. Je verlaat Oostenrijk nergens en je komt een week later in Silverstone en de wagen is compleet veranderd. We wisten dat we met heel wat nieuwe onderdelen zouden komen. We willen echter niet te hoge verwachtingen wekken, zowel niet binnen het team als daarbuiten. We hebben een nieuwe vloer en alles wat daarbij komt en vanaf Budapest komt er nog meer. Die vloer is slechts één van de vele upgrades die nog komen."

"Ik ben erg blij, want het is ook goed voor alles wat nog in de pijplijn zit, want de windtunnel loopt een paar weken voor op de bolide en dit toont aan dat de richting waarin we gaan de juiste is. Hopelijk zal zich dat uitbetalen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS