Formule 1

Renault F1 moest een achterstand van tien jaar inhalen: "Zij geloven in het project"

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 januari 2018 19:34 • Print artikel

Renault lag bijna een decennium achter op haar rivalen in de Formule 1 toen het weer een fabrieksteam binnenhaalde. Dat zegt teammanager Cyril Abiteboul tegen het Engelse Autosport. Volgens de Fransman was er een duidelijk tekort aan investeringen, ook door de vorige eigenaar Genii.

Renault


Van 2001 tot en met 2009 was het F1-team uit Enstone in Franse handen. Voorafgaand aan het seizoen 2016 haalde de autofabrikant het team weer terug. In 2005 en 2006 won het team nog het wereldkampioenschap en won nog races in 2008. Volgens Abiteboul werden er toen en onder Genii te weinig investeringen in de faciliteiten gedaan.

"Tijdens onze eerdere periode hebben we de kans laten liggen om de faciliteiten te moderniseren. Als je kijkt naar de periode 2007-2009, dan was het verre van fantastisch. Dat was het begin van de tekortkomingen in Enstone. We moesten vanaf 2007/2008 een inhaalslag maken, dus dat is tien jaar en daarin is de F1 volledig veranderd."

Ondanks dat alles gelooft de Fransman dat men nu niet ver meer van haar concurrenten af zit. "De infrastructuur komt op, de mensen komen, de commerciële kant. Ik weet dat het niet super opwindend is, maar het is ook belangrijk om in staat te zijn om het te financieren", zegt de Renault-manager. "We hebben een erg succesvolle campagne in het aantrekken van nieuwe partners en zij geloven in het project. Ze kunnen de verbeteringen in de fabriek zien, maar ook op de baan."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS