Formule 1

Renault F1 krijgt forse kritiek van rivaliserende Formule 1-teams vanwege agressief ronselen

Uitgegeven door Wim Boekel • 4 oktober 2017 13:27

Renault krijgt forse kritiek van de andere Formule 1-teams en de leden van de F1 Strategy Group. De Fransen hebben, zo gaan de geruchten in de paddock, voormalig FIA-gedelegeerde en technisch directeur Marcin Budkowski binnengehaald. Het zorgt voor boze gezichten bij de teambazen van de andere Formule 1-renstallen, van wie zes een brief hebben geschreven aan de FIA en de commerciële rechtenhouder om hun zorgen te uiten over deze voormalige official. Budkowski had tot enkele weken geleden toegang tot gevoelige informatie van de diverse Formule 1-teams.

Formule 1 2017 Renault


Volgens de manager van het team uit Enstone is het recruteringsbeleid ‘agressief’, maar hij zegt tegelijkertijd dat het team eerlijk blijft ten opzichte van hun tegenstanders. Niettemin geeft de Fransman niet toe, maar ontkent het ook niet, dat Renault Sport F1 Budkwoski gaat inhuren.

“We willen rond 2020 één van de topteams zijn”, zegt Renaults teammanager Cyril Abiteboul tegen Sky F1. “Aan de ene kant is het nog ver weg, maar als je kijkt naar het gat van 1 tot 1,5 seconde tussen het middenveld en de topteams, is het een nog een groot verschil. En dat is waarom we agressief moeten zijn om in 2020 daadwerkelijk een topteam te zijn.” De Renault-manager voelt dan ook niets voor excuses voor de aanpak, maar zegt wel dat het team nooit opzettelijk regels wil breken en het intellectueel recht van zijn rivalen respecteert.

“Je zit niet in deze sport om vrienden te maken”, zei de Fransman. “Het is duidelijk dat er verschillende manieren zijn om dingen te doen. Enstone heeft groei nodig. Toen we Lotus overnamen, waren er 475 medewerkers, nu zijn het er 620. Deze mensen moeten natuurlijk ergens vandaan komen en we halen sommigen bij andere teams. Renault heeft een duidelijk verleden waarin het eerlijk en loyaal was. Dus wat we ook doen, we zorgen ervoor dat het op een eerlijke manier gebeurt.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS