Formule 1

Vertrek FIA topman doorn in het oog bij Red Bull: "Niet gepast, het is een groot probleem..."

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 29 september 2017 20:37

Het vertrek van Marcin Bukowski bij de FIA is op zich geen probleem, wel dat het voormalig hoofd techniek alle geheimen van de teams kent en deze kennis mee kan nemen en gebruiken als hij voor een team gaat werken. Naar verwachting gaat Bukowski aan de slag bij Renault. Met de kennis die hij heeft, kan dit een hoop voordeel opleveren. Tijdens de persconferentie zei Red Bull Racing teambaas Christian Horner dat het "een groot probleem" is.

Formule 1 2017 FIA


De periode is in het leven geroepen zodat mensen niet zomaar inside informatie kunnen doorspelen. De gedachte dat de informatie na een aantal maanden is verouderd en niet meer bruikbaar, is juist, maar zijn drie maanden wel genoeg? De teambazen pleiten er nu voor dat de duur van de periode verlengd moet worden naar 12 maanden voor FIA personeel.

"We hebben er een groot probleem mee", zei Horner tijdens de persconferentie. "Wat, als hij bij een ander team komt. We geven erg veel vertrouwen aan personen zoals Bukowski. Hij zat in een positie met erg veel privileges. Recentelijk is hij zelfs nog in de windtunnels geweest en nam een kijkje in de intieme details van de auto's voor volgend jaar. Ik denk dat drie maanden te kort is voor hem, om daarna terug te keren bij een F1 team. Het is niet gepast. Ik hoop niet dat dit het geval is en ik ben er zeker van dat dit zeer serieus besproken zal worden bij de volgende vergadering van de strategiegroep".

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS